Is een tandheelkundig implantaat plaatsen pijnlijk?

Implantaat plaatsen bij Tandheelkunde Nellestein in Zuidoost.

Bij Tandheelkunde Nellestein plaatsen we al sinds 1992 implantaten. Tandarts-implantoloog Ron Steenkist plaatst deze implantaten. De implantaten worden geplaatst bij Implantologie Amsterdam Zuidoost onderdeel van  Tandheelkunde Nellestein. Als er genoeg bot is kan een implantaat vrij makkelijk en zonder een grote ingreep geplaatst worden. In onderstaande video kreeg een patiënt, Natascha, een kunstwortel in de bovenkaak en daarop een  kroon. Zie de verbazing van Natascha over het eindresultaat.

Implantaat en kroon.

Op de website van implantoloog Steven Lingbeek  Winterswijk wordt een stukje geschreven over een kroon op een kunstwortel.

Kroon op implantaat


Een ontbrekende tand of kies kan door een kroon op implantaat (kunsttand) worden vervangen. Ook wanneer uw tand of kies misvormd of verkleurd is, biedt een kroon op implantaat uitkomst.  

Volledig pijnloos

Het plaatsen van een implantaat is volledig pijnloos en gebeurt onder plaatselijke verdoving. Direct na de ingreep kunt u al een tijdelijk plaatje of plakbruggetje dragen. In sommige gevallen is het mogelijk om meteen al een tijdelijke kroon te plaatsen! 

Definitieve kroon

Na ongeveer twee maanden komt u terug om een verlengstukje op uw implantaat te schroeven (tenzij u al een verlengstuk of tijdelijke kroon heeft gekregen bij de eerste behandeling). Als we de vorm en de gewenste kleur van het porselein hebben bepaald, maken we een afdruk. Daarna kan de definitieve kroon op het implantaat worden vastgezet.

Tandimplantaat plaatsen niet pijnlijk.

Ron Steenkist wordt in het volgende filmpje geïnterviewd over het feit waarom het plaatsen van tandheelkundige kunstwortels meestal niet pijnlijk is. Pas wanneer een botopbouw nodig is en het beenvlies meer geïrriteerd wordt kan de periode van herstel pijnlijk zijn. Natuurlijk tijdens de operatie zelf voel je niets door de verdoving. Vaak is het zo dat door het gebruik van ‘bot uit een pot’ het met de pijn ontzettend meevalt.


Interview met implantoloog Ron Steenkist

Op YouTube kanaal van Implantologie Amsterdam Zuidoost verscheen reeds in 2011 een film met uitleg hierover. In deze video  wordt tandarts-implantoloog Ron Steenkist geïnterviewd.

 

Tevreden patiënt geeft uitleg over pijnloze behandeling botopbouw.

Patiënt vertelt dat hij het ongelofelijk vindt dat hij zonder pijn geholpen is bij het plaatsen van een botopbouw, een membraam en een titanium kunstwortel.

 

Wilt u meer weten over een pijnloze behandeling  bij implantologie?

Bel voor een afspraak.

Tandheelkunde Nellestein 020 760 27882

of schrijf u in via onze site TandheelkundeNellestein.nl
Titanium kunstwortel
Implantaat en implantaat-kroon