Persoonlijk advies

Bij voorkeur zien we u bij Tandheelkunde Nellestein twee maal per jaar voor een periodieke controle. Tijdens dat bezoek ontvangt u van ons de VIP-behandeling. Deze unieke behandeling voeren wij al sinds 1988 uit en al onze patiënten hebben er niet alleen veel plezier van, maar ook heel veel baat bij: zowel de volwassenen als kinderen.

VIP staat bij ons voor Verzorging, Informatie en Preventie, de drie-eenheid waarmee wij uw halfjaarlijkse controle invulling geven tijdens een bezoek van een half uur. Het persoonlijke mondhygiëne-advies maakt deel uit van de VIP-behandeling.

Uitgebreid verzorgingsprogramma

Halfjaarlijks voert de preventie-assistent samen met de tandarts een controle uit. Bovendien vindt er een uitgebreid verzorgingsprogramma plaats. We verwijderen plak en tandsteen, polijsten tanden en kiezen, controleren de ruimten onder de tandvleesrand (pockets) en checken de bloedingsneiging van het tandvlees. Daarnaast maken we eventueel röntgenfoto’s.

Uw mond in topconditie

Al deze informatie slaan we digitaal op in uw persoonlijke dossier. Zonodig maken we na deze behandeling een vervolgplan gemaakt en nemen uw (technische, functionele en esthetische) wensen met u door. Wij doen er alles aan om samen met u uw mond in topconditie te houden.

Gezond tandvlees

Een gezond gebit heeft alles te maken met gezond tandvlees. Uit onderzoek blijkt bovendien dat er verband is tussen tandvleesproblemen en aandoeningen zoals diabetes en hart- en vaataandoeningen. Belangrijk dus om ervoor te zorgen dat uw tandvlees gezond blijft. Dit doet u door uw gebit tweemaal per dag zorgvuldig te reinigen.

De tandarts of mondhygiënist kan uitleggen hoe u voedselresten en tandplak het beste kunt weghalen met hulp van een tandenborstel, ragers, tandenstokers of floss.

Regelmatig tandartsbezoek is ook belangrijk voor de controle van de gezondheid van uw tandvlees, indien nodig gecombineerd met het verwijderen van tandsteen en gladmaken van de tandoppervlakken.

DPSI-score

Uw tandarts, mondhygiënist, preventie- of paro-assistent bekijkt bij elke periodieke controle hoe gezond uw tandvlees is, of de vullingen goed aansluiten en of de pockets in goede conditie zijn. Zes gebieden in uw gebit krijgen een cijfer volgens de Dutch Periodontal Screening Index. Deze DPSI-scores variëren van 0 tot 4 en worden genoteerd in uw patiëntendossier. Afhankelijk van uw score maken we een passend behandelplan.

Van 0 tot 100 jaar

Ons Nellestein kids preventieplan is er helemaal op gericht om spelenderwijs met u en uw kinderen samen te zorgen dat er nul gaatjes komen. Dat begint met goede voorlichting aan de ouders.

Vanaf twee en een half komen de kindjes aan bod. We volgen de ontwikkeling, kijken naar de ademhaling en de lichaamshouding, we volgen de doorbraak en het netjes op zijn plaats komen van melktandjes en de definitieve tanden en kiezen.

We signaleren in het vroegste stadium beginnende gaatjes. We kunnen dat eventueel behandelen met uitsluitend fluorideren en grondige instructie. Onze eigen beugeltandarts zet de tanden eventueel recht.

De pubers en de studenten begeleiden we in hun zwakste fase waarin ze nogal eens vergeten om goed voor zichzelf te zorgen.