Telefoonnummer: 020-7602882


Ons motto: Het begint met een lach!

  • Gratis parkeergelegenheid
  • Geen wachtlijsten
  • Zelfstandig onderdeel van Gezondheidscentrum Nellestein
  • Ook in de avond en zaterdag open

Direct aanmelden

Mondverzorgingsproducten

20-12-2018 - Tandheelkunde Nellestein - Tandarts Amsterdam Zuid- Oost

Als gebits- en mondverzorgers vinden we dat wij u van goede adviezen en tips moeten voorzien. Op deze pagina helpen we u met praktische adviezen op weg naar de juiste mondverzorgingsproducten.

Maar we leven ook in een tijd van digitalisering. Daarom beginnen we met u te wijzen op het bestaan van een App waarin u onze adviezen en nog veel meer bereikbaar heeft onder de knop van uw smartphone of tablet: de GezondeMond App.
 

GezondeMond App

De GezondeMond App is voor iedereen gratis te downloaden via Google Play en de App Store. De applicatie toont praktische instructies voor elektrisch en handmatig tandenpoetsen, het reinigen essen de tanden en kiezen en het gebruik van mondspoelmiddelen.

Bovendien geeft de app de juiste voedingsadviezen om de mond gezond te houden. Een handige poetstimer helpt u twee minuten en dus lang genoeg te poetsen.

Vraag uw tandarts of mondhygiënist naar uw persoonlijke adviescode. U krijgt van ons een advieskaartje met daarop de voor u geschikte methoden aangegeven met een code. Die adviescode zet u in de app. Een persoonlijk advies op maat verschijnt.

Standaard is de algemene code E2V1 ingevuld. Wie die gebruikt krijgt tips voor een gezonde mond die voor iedereen relevant zijn.

Wie niet alleen een persoonlijk advies wil maar de app nóg persoonlijker wil maken, uploadt een passende foto en geeft herinneringsmomenten aan. Zo kunt u herinneringen instellen voor uw favoriete poetsmomenten en aangeven wanneer uw volgende tandartsbezoek is gepland. De app plaatst de afspraak met de mondzorgverlener trouwens direct in uw eigen agenda.
 

Fluoridetandpasta

Fluoride is een natuurlijke stof die tanden en kiezen minder kwetsbaar maakt voor zuuraanvallen van bacteriën. Het gebruik van de juiste hoeveelheden fluoride helpt zo gaatjes in tanden en kiezen voorkomen. Daarom is fluoride belangrijk bij de dagelijkse verzorging van het gebit.

Fluoride zit in de meeste tandpasta’s. Tandenpoetsen is de beste manier om fluoride te gebruiken. Kies daarom een tandpasta die fluoride bevat. Breng de fluoridetandpasta aan op een droge borstel. Zo ontstaat er minder schuim en houdt u meer zicht op het poetsen.

Door twee maal per dag uw tanden te poetsen met een fluoridetandpasta krijgt een volwassene doorgaans de benodigde hoeveelheid fluoride binnen. Een extra poetsbeurt is de meest eenvoudige wijze waarop u extra fluoride kunt gebruiken.

Raadpleeg voor alle andere vormen van fluoridegebruik uw tandarts of mondhygiënist.
 

Extra fluoride met een fluoridebehandeling

Als er toch gaatjes ontstaan, kan een tandarts of mondhygiënist een fluoridebehandeling geven om dit proces af te remmen.

De tandarts kan ook het gebruik van fluoridevloeistof adviseren wanneer iemand extra risico loopt om gaatjes te krijgen. Dit is het geval bij beugeldragers. Soms spoelen kinderen op scholen met fluoride. Dat is niet voor alle leerlingen nodig, maar het kan ook geen kwaad. Vraag uw tandarts of mondhygiënist om advies. Gebruik extra fluoride alleen in overleg met de tandarts of mondhygiënist.

Bij een beugelbehandeling bij de beugeltandarts van Tandheelkunde Nellestein krijgen alle patiënten een recept voor Elmex Gel. Dit is een zeer sterke fluorhoudende tandpasta die het glazuur extra hard maakt rondom de beugelslotjes. Wanneer je een beugel draagt bent u namelijk zeer gevoelig voor ontkalkingen.
 

Tandenborstel

Tandenpoetsen is de basis voor een goede mondhygiëne. Met een goede mondhygiëne houdt u tanden, kiezen en tandvlees gezond. Tandenpoetsen vormt hiervoor de basis. Maar goed tandenpoetsen is een secuur werkje en zeker niet eenvoudig. Daarom gebruiken meer en meer mensen een elektrische tandenborstel.

Gebruik een tandenborstel met zachte haren. Vervang deze zodra de haren uit elkaar gaan staan en buiten de borstelkop uitsteken. Een nieuwe tandenborstel verwijdert meer tandplak dan een borstel die aan vervanging toe is.

Poets uw tanden tweemaal per dag met fluoridetandpasta. Reinig op advies van uw tandarts of mondhygiënist ook de ruimten tussen uw tanden en kiezen met ragers, flossdraad of tandenstokers. Kies de hulpmiddelen in overleg met uw tandarts of mondhygiënist.
 

Elektrische tandenborstel

Elektrisch poetsen gaat gemakkelijk en is minder vermoeiend dan poetsen met de hand. Hierdoor neemt u waarschijnlijk meer tijd om te poetsen. Timers helpen daarbij. Ze geven na twee minuten een signaal.

Met een elektrische tandenborstel poetst u meestal langer, waardoor uw gebit ook schoner wordt. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat elektrische tandenborstels beter plak verwijderen dan handtandenborstels. Ze zorgen daarmee dus voor een betere mondhygiëne.

Een elektrische tandenborstel komt door de zeer snelle bewegingen en doorgaans kleinere borstelkop ook beter in de ruimtes tussen de tanden. Dat maakt overigens het gebruik van flossdraad, tandenstokers en ragers niet overbodig.

Elektrisch poetsen is geschikt voor iedereen, ook voor kinderen. Veel mensen hebben moeite om hun gebit goed te poetsen en slaan het reinigen tussen de tanden en kiezen vaak over. Dan kan een elektrische borstel effectief zijn.

De elektrische borstel is ook een zeer praktisch hulpmiddel voor mensen met bijvoorbeeld reuma, kokhalsneigingen of stoornissen in de fijne motoriek. Moet u het gebit van bijvoorbeeld uw kind, oudere of patiënt poetsen? Ook dan biedt de elektrische borstel uitkomst.

Het trillen van de borstel wordt soms als onprettig ervaren, maar vaak went dat na een tijdje vanzelf. Ook is de elektrische tandenborstel duurder dan een gewone borstel. Dat geldt zowel voor de aanschaf van de tandenborstel als voor de vervanging van de borstelkopjes.

Bij juist gebruik kan de elektrische tandenborstel uw tandvlees of tandglazuur niet beschadigen. Als u een verkeerde poetsmethode hanteert, te krachtig poetst of een sterk schurende tandpasta gebruikt, kunt u uw tandvlees en tandglazuur beschadigen. Maar dit geldt ook voor het gebruik van een gewone tandenborstel. Dat kan zelfs als u een borstel gebruikt met zachte haren. Neem uw borstel daarom mee naar de tandartspraktijk en vraag uw tandarts of mondhygiënist om een poetsinstructie.

Poetsinstructie

Er bestaan verschillende poetsmethoden. Vaak wordt geadviseerd om korte horizontale bewegingen te maken. Besteed vooral aandacht aan de overgang van het tandvlees naar de tand of kies. Zet de borstel op deze plek onder een hoek van 45 graden op het tandvlees. De tandplak verdwijnt door de haartjes zachtjes heen en weer te bewegen over de plaatsen waar tandplak zit. Als u de borstel aan het eind van het handvat tussen uw duim en de toppen van uw vingers vasthoudt, oefent u voldoende druk uit.

Houd een vaste poetsvolgorde aan. Poets de tanden in de onderkaak bijvoorbeeld eerst aan de binnenkant, dan de buitenkant en tenslotte de bovenkant. De bovenkaak poetst u in dezelfde volgorde. Poets tweemaal per dag minstens twee minuten. Poets bij voorkeur na het ontbijt en voor het slapengaan.

Trek bij het poetsen van de ondertanden de onderlip weg met duim en wijsvinger. Plaats de borstel bij het poetsen van de kiezen aan de binnenkant van de onderkaak zonodig onder de tong. Zo bereikt u het beste de overgang van de kies naar het tandvlees.

Voor tandenpoetsen geldt dat de juiste manier van poetsen in grote mate bijdraagt aan het effect ervan, of u nu met de hand poetst of elektrisch. Voor de meeste elektrische tandenborstels is een poetsinstructie opgenomen in de handleiding. Voor de minder effectieve handtandenborstel is dat niet het geval.

Indien u er voor gekozen heeft om handmatig te poetsen dan heeft een poetsinstructie van uw tandarts of mondhygiënist grote meerwaarde. Ook voor het poetsen met een elektrische tandenborstel hebben tandarts en mondhygiënist waardevolle tips en trucs.

Of u nu een gewone tandenborstel of een elektrische borstel gebruikt, reinig ook de ruimte tussen uw tanden en kiezen met flossdraad, tandenstokers of rages. Kies de hulpmiddelen in overleg met uw tandarts of mondhygiënist.

Let op: overdreven of verkeerd gebruik van hulpmiddelen bij de mondhygiëne kan schade veroorzaken aan de tanden en het tandvlees.
 

Roterend elektrisch poetsen

Er zijn heel veel verschillende soorten elektrische tandenborstels te koop. Dat maakt het kiezen vaak niet makkelijker. Kies eerst voor een borstelkop. Wilt u poetsen met een kleine ronde borstelkop? Of gaat uw voorkeur uit naar de vertrouwde langwerpige vorm?

Kies in ieder geval voor een accu geladen elektrische tandenborstel. Ze functioneren beter dan de varianten op batterijen. De exemplaren op batterijen zijn minder effectief. Ze maken een beperkt aantal poetsbewegingen en de kracht van de batterij is gering.

Borstels op batterijen zijn wel een handig alternatief voor op vakantie. Er bestaan in hoofdzaak twee typen elektrische tandenborstels. De techniek van de borstels verschilt. Zo wordt gebruikgemaakt van de oscillerende-roterende (ronddraaiend heen-en-weergaand) en de sonische (zijwaarts heen-en-weergaand) techniek.

De oscillerende-roterende borstels hebben een kleine ronde borstelkop. Hierdoor is het makkelijker om tandplak te verwijderen op moeilijk bereikbare plaatsen. Ze zijn het populairst en het meest effectief.

Aan de nieuwste roterende borstels is een pulserende techniek toegevoegd. Hierbij beweegt de borstelkop in een hoge snelheid naar de tand toe. Zo komen de borstelharen nog beter tussen de tanden en kiezen.
 

Sonisch elektrisch poetsen

De sonische borstels hebben de vertrouwde vorm van de gewone handtandenborstel. De poetstechniek lijkt sterk op die van de gewone tandenborstel. De borstel beweegt snel heen-en-weer en maakt een zijwaartse borstelbeweging.

Tandenstokers

Met een tandenborstel alleen kunt u de ruimte tussen uw tanden en kiezen niet altijd goed schoonmaken. Om de tandplak tussen uw tanden en kiezen te verwijderen, kunt u verschillende hulpmiddelen gebruiken, te weten tandenstokers, flossdraad of ragers.

Overleg met uw tandarts of mondhygiënist welk instrument voor u het meest geschikt is. Gebruik eenmaal per dag een tandenstoker als deze goed in de ruimte tussen de tanden en kiezen past. Bij zeer kleine tussenruimten kunt u beter flossdraad gebruiken. Als de tussenruimte te groot is voor een tandenstoker, dan gebruikt u het beste ragers.

De tussenruimten tussen de tanden en kiezen zijn bij de meeste volwassenen geschikt voor het gebruik van tandenstokers. Een goede tandenstoker is van hout, driehoekig van vorm met een platte kant en loopt toe in een punt. Ze kunnen verschillen in dikte.

Bij grotere tussenruimten kunt u dikkere stokers gebruiken. Bij smallere tussenruimten kiest u een dunne variant. Overleg met uw tandarts of mondhygiënist over het formaat. Ronde tandenstokers bestaan overigens niet, dat zijn cocktailprikkers. Die zijn niet bedoeld om uw tanden mee schoon te maken. Daarmee haalt u hoogstens etensresten weg na een maaltijd.

Om tandplak te verwijderen gebruikt u de juiste tandenstokers. Na eenmalig gebruik gooit u de tandenstoker weg. In het begin is het gebruik van tandenstokers soms moeilijk en pijnlijk. Het tandvlees gaat dan gemakkelijk bloeden omdat het nog ontstoken is. Wanneer u dagelijks tandenstokers gebruikt, verdwijnt de ontsteking en dus ook het bloeden. Bovendien wordt het gebruik minder pijnlijk.

Bloedend tandvlees kan ook het gevolg zijn van een verkeerde techniek. Indien het bloeden niet minder maar juist erger wordt, vraag dan uw tandarts of mondhygiënist om advies.

Hoe gebruik je een tandenstoker?

Een tandenstoker dien je als volgt te gebruiken:

  1. Houd de tandenstoker tussen duim en wijsvinger dicht bij de punt vast. Met de andere vingers steunt u tegen de aangrenzende tanden of kiezen. Maak de punt van de tandenstoker vochtig met speeksel. Dit maakt het hout buigzamer en verkleint de kans op breuk.
  2. Zet de smalle platte kant van de tandenstoker op het tandvlees, onder het punt waar de tanden en kiezen elkaar raken. Breng de tandenstoker tussen de tanden en de kiezen. Doe dat zoveel mogelijk loodrecht op de tandenrij.
  3. Voorkom prikken in uw tandvlees. Prikt u toch in uw tandvlees? Plaats de tandenstoker dan iets schuiner. Bij de bovenkaak schuiner van boven, bij de onderkaak schuiner van onderen.
  4. Duw de tandenstoker drie keer stevig tussen de tanden en kiezen. Vergroot het raakvlak met de tand door daarbij van richting te veranderen.
  5. Reinig alle tussenruimten waarin een tandenstoker past.
  6. Sluit uw mond iets als u de tandenstoker achter in de mond gebruikt. Hierdoor vermindert de spanning van uw wangen. Ook kunt u de vochtige tandenstoker licht buigen. Daardoor heeft u minder ruimte nodig bij het inbrengen.

Ragers

Als de ruimte tussen uw tanden en kiezen te groot is voor een tandenstoker, dan gebruikt u het beste ragers.

Ragers, ook wel interdentaal- of spiraalborsteltjes genoemd, zijn er in verschillende soorten en dikten. Sommige ragers hebben een lange spiraalborstel, andere hebben een kort borsteltje dat in een handvat of houder wordt vastgezet. Overleg met uw tandarts of mondhygiënist welke rager u het beste kunt gebruiken.

In het begin is het gebruik van ragers soms moeilijk en pijnlijk. Het tandvlees gaat dan gemakkelijk bloeden omdat het nog ontstoken is. Als u de rager dagelijks gebruikt, verdwijnt de ontsteking en dus ook het bloeden. Bovendien wordt het gebruik minder pijnlijk. Bloedend tandvlees kan ook het gevolg zijn van een verkeerde techniek. Indien het bloeden niet minder maar juist erger wordt, vraag dan uw tandarts of mondhygiënist om advies.

Hoe gebruik je een rager?

Een rager gebruik je als volgt:

  1. Maak de rager eerst nat onder de kraan en doe er geen tandpasta op. Pak de rager tussen duim en wijsvinger vast en duw deze vanaf de buitenkant tussen tanden en kiezen. Met de andere vingers steunt u tegen de aangrenzende tanden of kiezen. Voorkom doorschieten.
  2. Een rager moet tijdens het gebruik enige weerstand ondervinden, maar de metalen kern (draad) mag de tanden of kiezen en het tandvlees niet raken. Sluit uw mond iets als u de rager achter in uw mond gebruikt. Hierdoor vermindert de spanning van uw wangen. Voor de tussenruimten achter in de mond kunt u de rager een beetje ombuigen.
  3. Voorkom prikken in uw tandvlees. Prikt u toch in uw tandvlees? Zet de rager dan iets schuiner in. Bij de bovenkaak schuiner van boven, bij de onderkaak schuiner van onderen.
  4. Beweeg de rager een paar keer heen en weer. U kunt daarbij soms het raakvlak met de tand vergroten door van richting te veranderen.
  5. Als u merkt dat de rager bij gebruik nauwelijks nog weerstand ondervindt, kunt u beter een maatje groter proberen. Vaak is het nodig diverse maten naast elkaar te gebruiken. Tip: bij grote tussenruimten kan het handig zijn om twee ragers tegelijk in te brengen.
  6. Reinig alle tussenruimten waarin een rager past. Ragers kunnen verschillende keren worden gebruikt. Spoel ze daarom na afloop goed af en laat ze drogen.
     

Flossdraad

Als de ruimte tussen uw tanden en kiezen te klein is voor een tandenstoker, dan gebruikt u het beste flossdraad.

Flossdraad is verkrijgbaar in verschillende soorten en dikten, met en zonder waslaagje. Sommige mensen gebruiken liever een flossboogje. Overleg met uw tandarts of mondhygiënist welk flossdraad u het beste kunt gebruiken.

In het begin is het gebruik van flossdraad soms moeilijk en pijnlijk. Het tandvlees gaat dan gemakkelijk bloeden omdat het nog ontstoken is. Als u dagelijks flosst, verdwijnt de ontsteking en dus ook het bloeden. Bovendien wordt het gebruik minder pijnlijk.

Bloedend tandvlees kan ook het gevolg zijn van een verkeerde techniek. Indien het bloeden niet minder maar juist erger wordt, vraag dan uw tandarts of mondhygiënist om advies.

Hoe gebruik je flossdraad?

Flossdraad gebruik je als volgt:

  1. Neem een stukje flossdraad van veertig centimeter voor uw hele gebit. Wikkel de uiteinden losjes om de middelvingers en houd een stukje van drie centimeter flossdraad strak tussen beide duimen en wijsvingers.
  2. Breng met behulp van uw duimen en wijsvingers de draad met gedoseerde kracht en heen-en-weergaande bewegingen door het punt waar de tanden of kiezen elkaar raken (contactpunt). Doe dit voorzichtig en voorkom doorschieten.
  3. Trek de draad na het contactpunt strak om de tand of kies. Breng de draad onder het tandvlees totdat u weerstand voelt. Het mag geen pijn doen. Haal de draad dan, terwijl die contact houdt met de zijkant van de tand of kies, met korte heen-en-weergaande bewegingen terug tot het contactpunt.
  4. Trek de draad nu strak om de aangrenzende zijkant van de tand of kies. Breng de draad weer voorzichtig onder het tandvlees. Stop als u weerstand voelt. Breng de draad, terwijl die contact houdt met de zijkant van de tand of kies, met korte heen-en-weergaande bewegingen terug tot het contactpunt.
  5. Breng de flossdraad dan met een zagende beweging door het contactpunt en haal hem terug.
  6. Ga door naar de volgende tand of kies. Gebruik voor iedere tussenruimte steeds een nieuw stukje flossdraad.
     

Brugnaald en superfloss

Als u de flossdraad niet door het contactpunt tussen uw tanden of kiezen kunt brengen (bijvoorbeeld bij een brug of vaste beugel) kan een brugnaald uitkomst bieden.

Een brugnaald is een plastic naald met een groot oog. Een gangbare flossdraad voert u door het oog van deze naald. Met het puntje van de naald komt u tussen twee tanden die erg dicht tegen elkaar aan staan.

De naald is dus een hulpmiddel om de flossdraad toch tussen de tanden of kiezen te brengen op plaatsen waar dit anders niet zou lukken. Superfloss is een alternatief voor een brugnaald.

Het begin van dit flossdraad heeft een stevige punt in de vorm van een plastic naald. Hierdoor kunt u het flossdraad in één keer doortrekken.
 

Mondspoelmiddel

Er zijn diverse redenen om een mondspoelmiddel te gebruiken. Zo zijn er mondspoelmiddelen tegen gaatjes, tegen infecties, tegen tandplak, tegen slechte adem, tegen tanderosie, tegen een droge mond en mondspoelmiddel als speekselvervanger.

Mondspoelmiddelen worden gebruikt als aanvulling op de dagelijkse mondverzorging. Spoelen is geen vervanging van tandenpoetsen!

Voor alle verschillende toepassingen zijn spoelmiddelen met een andere samenstelling. Wanneer en hoe vaak u moet spoelen, hangt af van het product dat u gebruikt. Raadpleeg de instructies op de verpakking of in de bijsluiter. Daarin vindt u ook informatie over de hoeveelheid mondspoelmiddel die u moet gebruiken.

Kies dus een spoelmiddel dat aansluit bij het doel of vraag de tandarts of mondhygiënist om advies. In sommige gevallen heeft de tandarts of mondhygiënist u geadviseerd om een spoelmiddel te gebruiken. Volg dan de aanwijzingen van deze professional.

Mondspoelmiddelen met fluoride versterken het tandglazuur. Tandartsen en mondhygiënisten adviseren ze vooral aan patiënten met een verhoogde kans op gaatjes. Wie (tijdelijk) extra fluoride nodig kan hebben, zijn bijvoorbeeld kinderen of volwassenen met een vaste beugel, patiënten met afwijkingen in de glazuuropbouw of met beginnende gaatjes. Ook wordt een fluoridespoelmiddel aangeraden bij patiënten met gevoelige tanden (als het tandvlees is teruggetrokken) en om gaatjes in de tandwortel (wortelcariës) te voorkomen.

Mondspoelmiddelen met chloorhexidine verminderen de bacterievorming in tandplak. Deze spoelmiddelen mag u over het algemeen kort (meestal 1 tot 2 weken) gebruiken. Gebruik ervan kan namelijk verkleuring van uw tanden en tong, een vieze smaak en een branderig gevoel van de slijmvliezen geven. Chloorhexidinespoelmiddelen kunnen door uw behandelaar worden voorgeschreven na een tandvleesbehandeling of acute tandvleesontsteking. Daarbij kan een waterstofperoxidespoeling worden geadviseerd om verkleuringen van de tanden en tong tegen te gaan. Chloorhexidine wordt ook gebruikt om mondinfecties te voorkomen na operaties in de mond.

Mondspoelmiddelen met antibacteriële eigenschappen kunnen een bijdrage leveren aan een goede mondhygiëne. Dit type spoelmiddel kan helpen de ontwikkeling van tandplak te verminderen en de conditie van het tandvlees te verbeteren. Deze mondspoelmiddelen worden ook vaak gebruikt voor het krijgen van een frisse adem.
 

Tongreiniger

Bij sommige mensen blijven vooral op het achterste gedeelte van de tong bacteriën en voedselresten (tongbeslag) achter. Iemand met een ruwe tong heeft meer kans op tongbeslag en ouderen hebben meer tongbeslag dan jongeren.

Dit tongbeslag kunt u verwijderen met een tongreiniger of -schraper. Tongbeslag zorgt voor een slechte adem. Maar een slechte adem kan ook een andere oorzaak hebben. Vraag daarom eerst advies aan de mondverzorgers van Tandheelkunde Nellestein.

Met een tongschraper schraapt u het tongbeslag in ongeveer vijf keer van uw tong af. Reinig uw tong twee keer per dag, het liefst ’s ochtends en ’s avonds. Spoel uw mond goed na met water. Reinig en droog vervolgens de tongreiniger.

Overig nieuws

06-04-2023
Onze praktijk is onderdeel van Colosseum Dental Benelux
Colosseum Dental Benelux heeft diverse moderne praktijken waar, naast algemene tandheelkunde, ook verschillende specialismen worden aangeboden.

01-03-2023
Het is vandaag 1 maart en Nationale Complimentendag!

18-01-2023
Goedkoper uit door zelfzorg
De gezondheid van je mond heeft invloed op jouw algemene gezondheid. We geven je dus graag wat inspiratie om zo goed mogelijk voor je eigen mond te blijven zorgen. Met een goed verzorgd gebit voorkom je problemen in de mond en daarmee hogere kosten bij de tandarts. Dat is dubbele winst!

23-12-2022
Wij wensen u fijne en gezonde feestdagen toe!

18-11-2022
Zuinig zijn op je gebit
Je gebit is een waardevol bezit. Zuinig zijn op je tanden en kiezen is daarom ook de meest waardevolle tip voor een optimale mondhygiëne. Een periodieke, preventieve tandarts controle hoort bij het onderhoud van je gebit.

18-10-2022
Alle kinderen gratis naar de tandarts
Veel ouders vrezen dat ze moeten betalen voor de tandartskosten van hun kinderen. Maar dat is niet het geval!

15-06-2022
Tips tegen een slechte adem in de ochtend

07-06-2022
Van plan om lekker te sporten deze zomer?
Bent u van plan om deze zomer lekker te gaan sporten? Let dan goed op welk sportdrankje u dan drinkt. Deze zorgt wellicht voor een betere prestatie, maar u wilt natuurlijk niet dat deze drankjes schade brengen aan uw gebit. Op onze website leest u hier alles over, zodat u sportief en gezond de zomer doorkomt!

05-04-2022
Tandenpoetsen met peuters. Zo maakt u het leuk!
Bijna iedere ouder kan erover meepraten: tandenpoetsen bij een peuter is soms een drama! Toch moet het twee keer per dag gebeuren. Wij hebben een paar tips die kunnen helpen:

17-01-2022
Afsluiten tandartsverzekering
Ieder jaar kunt u tot 1 februari overstappen van aanvullende – en tandartsverzekering. Wat velen niet weten is dat een tandartsverzekering en andere aanvullende verzekeringen niet hoeven te worden afgesloten bij dezelfde verzekeraar waar u een basisverzekering heeft.

24-03-2021
Tandenborstel tijdens corona
Moet ik iets speciaals doen met mijn tandenborstel tijdens corona

24-03-2021
Vertrouwen in uw tandarts
Het vertrouwen in de gezondheidszorg is in 2020 over de hele linie gegroeid. Maar liefst 85% van de mensen in Nederland heeft veel tot heel veel vertrouwen in de tandarts. Dat is meer dan in 2018 (78%). Dit blijkt uit de cijfers van de ‘Barometer Vertrouwen in de Gezondheidszorg’ van onderzoeksinstelling Nivel.

24-03-2021
De mondhygiënist - de specialist in preventieve mondzorg!
De meeste mensen gaan trouw elk half jaar naar de tandarts. Wat is dan nog de meerwaarde van een mondhygiënist?

24-03-2021
Infomedics - elektronische nota
De rekening van Infomedics digitaal en het betaalplan

24-03-2021
Reinigen tussen uw tanden en kiezen
Met een tandenborstel kunt u de ruimte tussen uw tanden en kiezen niet goed schoonmaken. Reinigen tussen de tanden en kiezen door te ragen (met borsteltjes), stokeren (met tandenstokers) of flossen (met tandzijde) biedt uitkomst.

18-03-2021
Elektrisch poetsen? Leer jezelf het poetsrondje aan!
Uit klinisch onderzoek blijkt dat een elektrische tandenborstel plak beter verwijdert dan een hand-tandenborstel. Wij adviseren daarom om dagelijks twee keer minimaal twee minuten elektrisch te poetsen. Wilt u weten hoe u dat het beste kunt doen?

13-01-2021
Goed bezig in 2021? Plan die tandartsafspraak!

23-04-2020
Vanaf woensdag 29 april zijn wij weer open!

10-01-2020
Hoe verwijdert u tandsteen op uw kunstgebit?

02-01-2020
Wat kost een controle bij de tandarts?

22-12-2019
3 tips als uw kind bang is voor de tandarts

08-12-2019
Waarom heet het eigenlijk een verstandskies?

26-11-2019
Aanvullende verzekering voor de tandarts in 2020?

13-11-2019
Gezond begint in de mond!
Over de relatie tussen de gezondheid van de mond en de rest van het lichaam wordt steeds meer bekend. Veel aandoeningen worden in de mond als eerste zichtbaar, bijvoorbeeld in de vorm van pijnklachten, wondjes, ontstekingen of schimmel.

18-10-2019
Komen deze tandarts instrumenten u bekend voor?

24-07-2019
Zo leert u uw kind om zelf tanden te poetsen

24-07-2019
Is tandenknarsen schadelijk voor uw gebit?

24-05-2019
Wat is de relatie tussen zwangerschap en mondgezondheid?

08-04-2019
4 redenen om gelijk een afspraak in te plannen

08-04-2019
Vieze adem in de ochtend. Hoe komt u ervan af?

08-04-2019
Vliegen de tandarts termen u ook om de oren?

08-04-2019
Relatie medicijngebruik en mondgezondheid

10-01-2019
Dít laat uw tong zien over uw gezondheid!

15-11-2018
Periodieke controle bij Tandheelkunde Nellestein

29-10-2018
Komen deze tandarts instrumenten u bekend voor?

18-10-2018
Wat is nu eigenlijk een verstandskies?

10-10-2018
Heeft u de medische vragenlijst al ingevuld?

10-10-2018
Tandenknarsen en kaakklemmen, wat is dat nu eigenlijk?

15-08-2018
Wat doet een paro-assistent nu eigenlijk?

13-06-2018
Aften, heeft u er wel eens last van?

08-06-2018
Flost u ook alleen voor uw tandartsafspraak?

28-05-2018
Vliegen de tandarts termen u ook om de oren?

22-05-2018
Bent u klaar voor de zomervakantie?

18-05-2018
Wat doet een implantoloog eigenlijk?

25-04-2018
Wat doet een mondhygiënist eigenlijk?

09-04-2018
Zwanger? De gezondheid van je mond speelt een rol!

14-03-2018
Tot 18 jaar worden vrijwel alle tandartskosten nog vergoed!

03-08-2017
Mondpiercing slecht voor het tandvlees
Ongeveer 5% van de jongeren draagt een mondpiercing. Inmiddels zijn de risico's bekend.

© , Tandheelkunde Nellestein | Alle rechten gereserveerd | Laatst gewijzigd juli 2022